Η Μεγαλοπολίτιδα

978-618-81883-7-2
Νέο προϊόν

22,00 €

- +

 
Περιγραφή

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στην εξέλιξη της περιοχής της σημερινής Μεγαλοπολίτιδας κατά τις διάφορες ιστορικές περιόδους, και ιδιαίτερα:
- Στην ίδρυση, ακμή και παρακμή της Μεγάλης Πόλης, στους επιφανείς άνδρες που ανέδειξε και στα διάδοχα κέντρα της περιοχής κατά την Αρχαιότητα.
- Στις περιόδους Ρωμαιοκρατίας, Σλάβων, Φραγκοκρατίας, Α΄ και Β΄ Τουρκοκρατίας, Ενετοκρατίας, Επανάστασης του 1821, με πίνακα όλων των αναγνωρισθέντων αγωνιστών του Ιερού Αγώνα, κατά χωριό.
- Την Εκκλησιαστική Ιστορία της με τα Ιστορικά Μοναστήρια και τις Ιερές Μονές.
- Στους Α΄ και Β΄ Βαλκανικούς Πολέμους, τους Α΄ και Β΄ Παγκόσμιους Πολέμους και στη Μικρασιατική καταστροφή, με πίνακες πεσόντων σε αυτούς, κατά χωριά.
- Στα κατοχικά γεγονότα και στις εμφύλιες διαμάχες, με τις πληγές που μας άφησαν.
- Στην πολιτική ιστορία της περιοχής με τους εκλεγέντες βουλευτές της από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους.
- Στη διοικητική της οργάνωση σε δήμους, κατά το Οθωνικό σύστημα το 1833 και το 1840.
- Στην εφαρμογή του Κοινοτικού Συστήματος το1912. Χρόνος ίδρυσης όλων των κοινοτήτων. Μετονομασίες κοινοτήτων. 
- Στην επαναφορά του δημοτικού συστήματος με τα νεώτερα προγράμματα Καποδίστριας (1998) και Καλλικράτης (2010). Διατελέσαντες δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Δημ. συμβουλίων και δημοτικοί σύμβουλοι.
- Στην ίδρυση των διαφόρων υπηρεσιών, δικαστηρίων, οικονομικών αρχών, τηλεφωνείων - τηλεγραφείων, Συμβολαιογραφείων, κλπ.
- Στην κατασκευή συγκοινωνιακών έργων (σιδηρόδρομοι, οδικά δίκτυα, γεφύρια κλπ).
- Στη συγκρότηση εμπορικών πανηγύρεων , ερανικών επιτροπών κλπ. 
- Στην ίδρυση των διαφόρων τύπων σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης , το χρόνο ίδρυσης και κατάργησης τους σε όλους τους οικισμούς, με εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε αυτά, καθώς και αριθμητικούς πίνακες σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
- Στους καθηγητές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής που κατάγονται από στη Μεγαλοπολίτιδα, καθώς και στα στελέχη της Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, με σχετικούς πίνακες (επιθεωρητές, σχολικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι γραφείων, κλπ).
- Στα Μ.Μ.Ε., (έντυπα και ηλεκτρονικά), καθώς και στη βιβλιογραφία που αναφέρεται γενικά στην περιοχή. 
- Στην πληθυσμική εξέλιξη της Μεγαλοπολίτιδας, κατά οικισμούς, από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους, με σχετικούς πίνακες.

 
Χαρακτηριστικά
Έτος έκδοσης 2016
Εκδόσεις Αρκαδικές Εκδόσεις Επιλογή

4 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Κανένα προϊόν

To be determined Έξοδα αποστολής
0,00 € Σύνολο

Ολοκλήρωση αγοράς